INSCHRIJVEN?
[klik hier]

Kinderdagverblijf

Bent u op zoek naar een kinderdagverblijf bij u in de buurt? En vindt u het belangrijk dat uw kind zorgeloos kan spelen én zich tegelijkertijd ontwikkelt? Dan is een voorschool van Dynamo Peuters de uitgelezen plek voor uw kind. In uw zoektocht naar een geschikt kinderdagverblijf heeft u wellicht nog niet eerder aan een voorschool gedacht, maar het staat vast dat dit wel degelijk een goede optie is voor de opvang van uw kind. Zeker wanneer u het belangrijk vindt dat er, naast de mogelijkheid om lekker te spelen en plezier te maken, aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van uw kind.

Spelenderwijs leren op het kinderdagverblijf

Een voorschool staat er namelijk om bekend dat kinderen spelenderwijs gestimuleerd worden om zichzelf op verschillende gebieden verder te ontwikkelen. Naast plezier maken en kennismaken met leeftijdsgenootjes is er volop aandacht voor de ontwikkeling van het motorische, cognitieve en sociaal-emotionele vermogen van uw kind. Dit maakt de voorschool van Dynamo Peuters de ideale plek om uw kind met een gerust hart naartoe te brengen. Gewoon bij u in de buurt, want we hebben meerdere voorscholen, verspreid over verschillende locaties door heel Amsterdam.

Spelenderwijs leren op het kinderdagverblijf

Optimale voorbereiding op de basisschool

Doordat er op de voorschool veel aandacht is voor spelenderwijs leren, zijn peuters die de voorschool bezoeken beter voorbereid op hun basisschooltijd. Dit maakt dat de voorschool een kind net wat meer te bieden heeft dan de traditionele kinderopvang. Spelen, bewegen, helpen, tekenen, tellen, zingen, praten, puzzelen en ontdekken zijn allemaal onderdelen die dagelijks centraal staan. Kinderen maken zich deze vaardigheden eigen doordat zij hier op een natuurlijke, speelse manier mee in aanraking komen.

Pedagogisch beleid van het kinderdagverblijf

De pedagogisch medewerkers van Dynamo Peuters zijn ervaren in het stimuleren en begeleiden van kinderen en beschikken bovendien allemaal over een VVE-certificaat. Dat houdt in dat zij kinderen met een VVE-indicatie optimaal kunnen begeleiden. Voor deze kinderen geldt dat zij extra ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld op gebied van taalontwikkeling. Omdat de voorscholen van Dynamo erkende VVE-programma’s aanbieden kunnen ook peuters die wat meer moeite hebben met de taal gewoon bij ons terecht.

Of een kind in aanmerking komt voor het Voorschoolse- en Vroegschoolse Educatie programma, wordt beoordeeld door het consultatiebureau of het Ouder- en Kindcentrum. Aan de hand van meerdere, per gemeente verschillende criteria wordt gekeken of een kind een VVE-indicatie nodig heeft. Voor meer informatie over het VVE-programma kunt u gerust contact met ons opnemen.

Voorschool: meer dan kinderopvang alleen

Dankzij de focus op de ontwikkeling van uw kind en de mogelijkheid om een VVE programma te volgen is een voorschool dus méér dan alleen opvang voor uw kind. En is elke ouder niet op zoek naar een veilige, prettige plek waar een kind heerlijk kan spelen én lekker kan leren? Wij vinden dat elk kind recht heeft op een leuke speelplek en tegelijkertijd een goede voorbereiding op de basisschool. Ook uw kind is daarom van harte welkom op één van onze voorscholen, waar onze pedagogisch medewerkers uw kind met open armen zullen ontvangen.

Voorschool meer dan kinderopvang alleen

Wat kost kinderopvang op de voorschool?

Sinds 2018 vragen voorscholen een inkomensafhankelijke bijdrage. De kosten blijven voor u echter gelukkig zo laag mogelijk, dankzij toeslagen van de Belastingdienst en de gemeente. Zo blijft ieder kind welkom op de voorschool. De toeslagen waarop u recht heeft zijn afhankelijk van uw inkomen en uw situatie. We vertellen u hier graag meer over op onze pagina ‘kosten en vergoedingen’. Ook kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie, of voor hulp bij het berekenen of aanvragen van uw toeslagen.

Kiest u ook voor de voorschool?

Uw kind is van harte welkom om lekker te komen spelen op één van onze locaties! Bent u geïnteresseerd, dan nodigen we u van harte uit om ons informatieboekje en onze folder door te lezen en om u hier direct in te schrijven.