interesse?
INSCHRIJVEN?
[klik hier]

Kosten en vergoedingen Dynamo-voorschool Amsterdam

Voorscholen vragen sinds 2018 een inkomensafhankelijke eigen bijdrage van ouders. Gratis voorscholen zijn daarmee definitief verdwenen, maar gelukkig betalen de Belastingdienst en de gemeente mee. Voor u blijven de kosten daarom zo laag mogelijk.

Kosten voorscholen Dynamo

De voorscholen van Dynamo rekenen een vast uurtarief. Dit uurtarief kan verschillen per locatie van € 8,50 tot € 9,69 (tarieven 2022). Deze tarieven zijn inclusief broodmaaltijden, vers fruit, gezonde tussendoortjes, drinken en luiers. Wilt u weten welk uurtarief voor de voorschool van uw keuze geldt? Neemt u dan contact met ons op.

Recht op voorschool en toeslagen

Alle kinderen kunnen naar een voorschool. Dit geldt voor zowel kinderen met als zonder VVE-indicatie. Ouders betalen hiervoor een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Voor welke vergoeding u in aanmerking komt, is afhankelijk van uw inkomen en situatie.

Informatie over toeslagen

Alle ouders betalen een inkomensafhankelijke bijdrage. U kunt in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag (via de Belastingdienst) of gemeentevergoeding (via de Gemeente Amsterdam). Onderstaande beslisboom helpt u bepalen op welke van de twee toeslagen u eventueel recht heeft. Dit kunt u vervolgens invullen op de Ouderverklaring die Dynamo u toezendt.

Recht op kinderopvangtoeslag

Indien beide ouders werken of een opleiding, cursus of traject naar werk volgen, dan heeft u recht op kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst. Indien u recht heeft op kinderopvangtoeslag, dient u deze zelf via de Belastingdienst aan te vragen. Kinderopvangtoeslag kan met beperkte terugwerkende kracht worden aangevraagd. Op het moment van aanvragen heeft u recht op de toeslag van de lopende maand en drie maanden hieraan voorafgaand. U kunt de kinderopvangtoeslag aanvragen op toeslagen.nl.

Recht op gemeentevergoeding

Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan kunt u in aanmerking voor een vergoeding van de gemeente. Deze toeslag kent een aantal voorwaarden:

  • De vergoeding gaat in vanaf het moment dat uw kind 2 jaar is.
  • Tot maximaal 16 uur opvang per week (neemt u meer dan 16 uur af, dan zijn de extra uren voor eigen rekening).

Als u in aanmerking komt voor de gemeentevergoeding; regelt Dynamo dat voor u. De vergoeding van de gemeente loopt via de voorschool, u hoeft hier zelf niets voor te doen.

Extra toeslag voor lage inkomens

Heeft u een laag inkomen? De gemeente biedt voor kinderen tussen de 2 en 18 jaar een scholierenvergoeding aan. Deze kunt u hier aanvragen.

Proefberekening

Maak hier een proefberekening voor de hoogte van de ouderbijdrage voor de voorschool van uw kind.

Hulp nodig bij uw aanvraag?

Bent u benieuwd naar de hoogte van uw toeslag? Of heeft u hulp nodig bij het invullen of aanvragen van uw toeslag? Wij helpen u graag verder. Vul hier het inschrijfformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Indien u vragen heeft, kunt u een mail sturen naar peuters@dynamo-amsterdam.nl of op werkdagen tussen 9.30 en 14.00 bellen met afdeling Planning & Plaatsing op telefoonnummer: 020 46 20 333.