interesse?
INSCHRIJVEN?
[klik hier]

Kosten en vergoedingen Dynamo-voorschool Amsterdam

Voorscholen vragen sinds 2018 een inkomensafhankelijke eigen bijdrage van ouders. Gratis voorscholen zijn daarmee definitief verdwenen, maar gelukkig betalen de Belastingdienst en de gemeente mee. Voor u blijven de kosten daarom zo laag mogelijk.

Kosten voorscholen Dynamo

De voorscholen van Dynamo rekenen een vast uurtarief. Dit uurtarief kan verschillen per locatie van €8,17 tot €9,20 (tarieven 2020). Deze tarieven zijn inclusief broodmaaltijden, vers fruit, gezonde tussendoortjes, drinken en luiers. Wilt u weten welk uurtarief voor de voorschool van uw keuze geldt? Vraag het hier aan.

Recht op voorschool en toeslagen

Alle kinderen kunnen naar een voorschool. Dit geldt voor zowel kinderen met als zonder VVE-indicatie. Ouders betalen hiervoor een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. De totale kosten voor de voorschool worden verminderd met een vergoeding waar de ouder recht op heeft. Voor welke vergoeding u in aanmerking komt, is afhankelijk van uw inkomen en situatie.

Informatie over toeslagen

Alle ouders betalen een inkomensafhankelijke bijdrage. U kunt in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag (via de Belastingdienst) of gemeentevergoeding (via de Gemeente Amsterdam). Onderstaande beslisboom helpt u bepalen op welke van de twee toeslagen u eventueel recht heeft. Dit kunt u vervolgens invullen op de Ouderverklaring die Dynamo u toezendt.

Recht op kinderopvangtoeslag

Indien beide ouders werken of een opleiding, cursus of traject naar werk volgen, dan heeft u recht op kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst. Indien u recht heeft op kinderopvangtoeslag, dient u deze zelf via de Belastingdienst aan te vragen. Kinderopvangtoeslag kan met beperkte terugwerkende kracht worden aangevraagd. Op het moment van aanvragen heeft u recht op de toeslag van de lopende maand en drie maanden hieraan voorafgaand. U kunt de kinderopvangtoeslag aanvragen op toeslagen.nl.

Recht op gemeentevergoeding

Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan kunt u in aanmerking voor een vergoeding van de gemeente. Deze toeslag kent een aantal voorwaarden:

  • De vergoeding gaat in vanaf het moment dat uw kind 2 jaar is.
  • Tot maximaal 16 uur opvang per week (neemt u meer dan 16 uur af, dan zijn de extra uren voor eigen rekening).

Als u in aanmerking komt voor de gemeentevergoeding; regelt Dynamo dat voor u. De vergoeding van de gemeente loopt via de voorschool, u hoeft hier zelf niets voor te doen.

Extra toeslag voor lage inkomens

Heeft u een laag inkomen? De gemeente biedt voor kinderen tussen de 2 en 18 jaar een scholierenvergoeding aan. Deze kunt u hier aanvragen.

Proefberekening

Maak hier een proefberekening voor de hoogte van de ouderbijdrage voor de voorschool van uw kind.

Hulp nodig bij uw aanvraag?

Bent u benieuwd naar de hoogte van uw toeslag? Of heeft u hulp nodig bij het invullen of aanvragen van uw toeslag? Wij helpen u graag verder. Vul hier het inschrijfformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Indien u vragen heeft, kunt u een mail sturen naar peuters@dynamo-amsterdam.nl of op werkdagen tussen 9.30 en 14.00 bellen met afdeling Planning & Plaatsing op telefoonnummer: 020 46 20 333.