ik heb interesse

Kosten en vergoedingen Dynamo-voorschool Amsterdam

Voorscholen vragen sinds 2018 een inkomensafhankelijke eigen bijdrage van ouders. Gratis voorscholen zijn daarmee definitief verdwenen, maar gelukkig betalen de Belastingdienst en de gemeente mee. Voor u blijven de kosten daarom zo laag mogelijk.

Kosten voorscholen Dynamo

De voorscholen van Dynamo rekenen een vast uurtarief. Dit uurtarief kan verschillen per locatie van €8,02 tot €8,85 (tarieven 2019). Deze tarieven zijn inclusief broodmaaltijden, vers fruit, gezonde tussendoortjes, drinken en luiers. Wilt u weten welk uurtarief voor de voorschool van uw keuze geldt? Vraag het hier aan.

Iedereen heeft recht op voorschool en toeslagen

Alle kinderen kunnen naar een voorschool. Dit geldt voor zowel kinderen met als zonder VVE-indicatie. Ouders betalen hiervoor een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. De totale kosten voor de voorschool worden verminderd met een vergoeding waar elke ouder recht op heeft. Voor welke vergoeding u in aanmerking komt, is afhankelijk van uw inkomen en situatie.

Recht op kinderopvangtoeslag

Indien beide ouders werken of een opleiding, cursus of traject naar werk volgen, dan heeft u recht op kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst. Meer informatie over de voorwaarden, hoogte of aanvraag van deze toeslag, vindt u hier.

U kunt de kinderopvangtoeslag aanvragen op toeslagen.nl.

Recht op gemeentelijke toeslag

Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan komt u in aanmerking voor een vergoeding van de gemeente. Deze toeslag kent een aantal voorwaarden:

  • De vergoeding gaat in vanaf het moment dat uw kind 2 jaar is.
  • Tot maximaal 15 uur opvang per week (neemt u meer dan 15 uur af, dan zijn de extra uren voor eigen rekening).

De tegemoetkoming van de gemeente loopt via de voorschool, u hoeft hier zelf niets voor te doen.

Extra toeslag voor lage inkomens

Heeft u een laag inkomen? De gemeente biedt voor kinderen tussen de 2 en 18 jaar een scholierenvergoeding aan. Deze kunt u hier aanvragen.

Meer informatie over kosten en toeslagen

Bekijk hier de hoogte van uw toeslag op basis van uw inkomen.

Maak hier een proefberekening voor de hoogte van de ouderbijdrage voor de voorschool van uw kind.

Hulp nodig bij uw aanvraag?

Bent u benieuwd naar de hoogte van uw toeslag? Of heeft u hulp nodig bij het invullen of aanvragen van uw toeslag? Wij helpen u graag verder. Vul hier het interesseformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.