INSCHRIJVEN?
[klik hier]

Over Dynamo Peuters

Ontdekken, samen spelen, leren en plezier beleven op een peuteropvang in de buurt die meerwaarde biedt voor uw kind. Dat vindt u op de voorscholen van Dynamo Peuters in Amsterdam. We stellen onszelf graag even aan u voor.

Wie is Dynamo Peuters?

Dynamo Peuters heeft verschillende voorschoollocaties in heel Amsterdam. Wij bieden kinderen van 2 tot 4 jaar een veilige en vertrouwde omgeving om te kunnen spelen en leren met kinderen uit de buurt. Dynamo Peuters is onderdeel van welzijnsorganisatie Dynamo in Amsterdam en moedigt volwassenen en kinderen aan tot meedoen. Door hen in hun kracht te zetten en talenten te ontplooien maar ook door er voor elkaar te zijn. Samen in de buurt!

Kind-zijn mag!

Bij Dynamo krijgen kinderen de vrijheid om zich vanuit hun eigen belevingswereld te ontwikkelen. We stimuleren kinderen hierbij doelgericht, door activiteiten te organiseren die gebaseerd zijn op wat uw kind nodig heeft. Is uw kind die dag vol van het zien van een brandweerwagen of politieauto? Dan vertelt hij of zij dat in de kring. De pedagogisch medewerker haakt hierop in en bouwt er een leuke activiteit omheen. Kinderen krijgen zo de vrijheid om hun fantasie de vrije loop te laten. Fantaseren, kind-zijn en kliederen mag!

Samen spelen en ontwikkelen

Op de Dynamo-voorschool staan plezier beleven, samen spelen en spelenderwijs ontwikkelen centraal. Dat bereiken we door te zingen, tellen, puzzelen, praten, bewegen en ontdekken. Onze hooggekwalificeerde pedagogisch medewerkers stimuleren uw kind spelenderwijs volgens een educatief VVE-programma en staan ook klaar voor ouders met vragen over de ontwikkeling of opvoeding van hun kind.

Pedagogisch beleidsplan Dynamo Peuters

Wilt u meer lezen over ons pedagogisch beleid? Bekijk hier het informatieboekje en het pedagogisch beleidsplan, geldig voor alle voorscholen van Dynamo Peuters in Amsterdam.

Gezonde voeding

Gezondheid speelt een belangrijke rol. Op alle Dynamo-voorscholen in Amsterdam hanteren we een gezond voedingsbeleid. Verantwoorde broodmaaltijden, vers fruit, gezonde tussendoortjes en drinken worden zorgvuldig uitgezocht. Eten en drinken wordt zo een smakelijke, leuke en leerzame activiteit.

Verbonden aan de basisschool

De voorscholen van Dynamo zijn nauw verbonden aan de basisscholen. Het programma sluit aan bij de werkwijze en het gedachtegoed van de school, waardoor de overstap naar school voor uw kind gemakkelijk verloopt. Dat zorgt voor een vertrouwd gevoel. Daarnaast krijgt uw kind veelal voorrang om geplaatst te worden op de basisschool gekoppeld aan de voorschool. Voor meer informatie, bekijkt u hier de schoolwijzer.

Stel uw vraag

Dynamo Peuters beantwoordt graag uw vragen. Of u nu wilt overleggen over de mogelijkheden voor uw kind op één van onze voorscholen in Amsterdam of andere vragen heeft. Bel ons of mail ons . Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op. Wie weet verwelkomen we uw kind binnenkort op de voorschool van Dynamo!