INSCHRIJVEN?
[klik hier]

VVE indicatie

Ieder kind is uniek. Het is dan ook per peuter verschillend wat hij of zij nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Waar het ene kind na twee jaar al honderduit praat, heeft het andere kind wat meer moeite op het gebied van spraak. Ook op andere gebieden verschilt de ontwikkeling per kind. Om ieder kind op een gepaste, veilige en prettige manier voor te kunnen bereiden op de basisschool is de VVE-indicatie in het leven geroepen.

VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Bij een VVE-indicatie beoordeelt het consultatiebureau of het Ouder- en Kindcentrum dat het wenselijk is dat uw kind extra ondersteuning krijgt op de voorschool of kinderopvang. Deze ondersteuning kan zich bijvoorbeeld richten op een taalachterstand of een ander ontwikkelingsgebied.

Met een VVE-indicatie naar de voorschool: kan dat?

Absoluut! Als uw kind een VVE-indicatie heeft, is de voorschool van Dynamo Peuters de perfecte plek voor uw kind. Op onze voorschool staat spelenderwijs leren centraal en doen we er alles aan om een prachtige, veilige omgeving te creëren voor uw kind. Gewoon bij u in de buurt. We vinden het namelijk het allerbelangrijkst dat uw kind krijgt wat het nodig heeft en dat u daar volledig op kunt vertrouwen. Ieder kind verdient het immers om zich – spelenderwijs en in het bijzijn van leeftijdsgenootjes – optimaal voor te bereiden op de basisschool, waar de basis wordt gelegd voor de rest van zijn of haar leven.

Met een VVE indicatie naar de voorschool

Wanneer krijgt een kind een VVE-indicatie?

Of uw kind tot de VVE-doelgroep behoort, hangt af van meerdere criteria. Deze criteria zijn per gemeente verschillend. Op het consultatiebureau of het Ouder- en Kindcentrum wordt beoordeeld of een VVE-indicatie nodig is. De eerste schatting wordt gemaakt wanneer een kind 11 maanden is, de definitieve indicatie wordt bij 14 maanden gegeven. Wanneer de consultatiearts en jeugdverpleegkundige verwachten dat het kind zonder VVE een taalachterstand ontwikkelt, krijgt hij of zij een VVE-indicatie.

Het is overigens niet verplicht om uw kind bij een VVE-indicatie naar een voorschool te laten gaan. Graag geven we u meer informatie over het VVE programma en de mogelijkheden die Dynamo Peuters heeft om uw kind hierin te begeleiden. Neem gerust contact met ons op.

Waarom naar Dynamo Peuters?

Bij Dynamo Peuters worden kinderen gestimuleerd om spelenderwijs zelf dingen te ontdekken. Wij vinden het belangrijk dat uw kind niet alleen een leuke tijd heeft, maar ook beter voorbereid naar de basisschool kan. Onze voorscholen zijn volgens die gedachte ingericht. Daarnaast wordt aandacht besteed aan gezond eten en drinken en kunnen kinderen vijf dagen per week op de voorschool terecht. Kortom: wij bieden ouders volledige flexibiliteit en de mogelijkheid om hun kind in een veilige, stimulerende omgeving op te laten groeien. Bovendien is de voorschool er voor alle kinderen: ook kinderen zonder VVE indicatie zijn van harte welkom.

Medewerkers met VVE-certificaat

Dynamo Peuters werkt alleen met gekwalificeerde pedagogisch medewerkers die erin getraind zijn de ontwikkeling van uw kind te stimuleren. Zij werken allemaal volgens het vastgestelde pedagogische beleidsplan van Dynamo Peuters en zijn opgeleid volgens de eisen die in de CAO Welzijn zijn vastgesteld. Het erkende VVE-programma waar we op onze voorschool mee werken draagt optimaal bij aan de ontwikkeling van uw kind. Bovendien heeft elke medewerker een VVE-certificaat van het betreffende voorschoolprogramma.

Medewerkers met VVE-certificaat

De voorschool met VVE indicatie bij u in de buurt

Dynamo Peuters heeft voorscholen verspreid door heel Amsterdam. Hierdoor kunnen we (Amsterdamse) ouders altijd een passende voorschool in de buurt bieden, zodat uw kind niet ver van huis op een prettige en veilige plek opgevangen wordt. Voor een compleet overzicht van al onze voorscholen verwijzen wij u graag naar de pagina ‘Locaties’. Het is op elke voorschool mogelijk om een erkend VVE programma te volgen.

Meer informatie over de VVE indicatie

Als u vragen heeft over de VVE indicatie of over één van onze voorscholen, staan we u graag te woord. Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.