INSCHRIJVEN?
[klik hier]

Dynamo-voorschool Amsterdam

Dynamo-voorschool Amsterdam

Alle ouders willen hetzelfde voor hun kind; dat het gezond, gelukkig en veilig opgroeit. Het liefst houdt u uw kind zo lang mogelijk bij u. Maar kinderen moeten ook leren omgaan met anderen. Leren spelen, lezen, schrijven en voor zichzelf opkomen. De fijnste manier van leren begint op een Dynamo-voorschool. Een veilige plek om samen te spelen, ontdekken en leren en altijd te vinden bij u in de buurt.

Pedagogisch medewerkers

De zorg voor uw kind is een grote verantwoordelijkheid. Bij de Dynamo-voorschool in Amsterdam zijn de pedagogisch medewerkers deskundig opgeleid en zij delen die verantwoordelijkheid graag met u. Een hoge kwaliteit en een veilige omgeving staan voorop. Daardoor laat u uw kind met een gerust hart achter.

Spelen, plezier beleven en ontwikkelen

Spelenderwijs leren staat centraal bij de voorscholen van Dynamo. Dit zorgt voor een goede ontwikkeling van de motoriek, cognitieve ontwikkeling en sociale ontwikkeling. Tot het tweede jaar is een kind vooral op zichzelf gericht. Vanaf het tweede jaar gaat hij of zij zich steeds meer interesseren in wat anderen doen. Samen leren spelen met andere kinderen is daarom een belangrijke stap in de ontwikkeling van uw kind.

Voorschool of peuterspeelzaal?

Voorschool is meer dan alleen een peuterspeelzaal of peuteropvang. Het is een plek waar kinderen in een veilige, vertrouwde omgeving spelenderwijs leren en ontdekken. De voorschool is er voor ieder kind van 2 tot 4 jaar. Er is veel aandacht en tijd voor taalspelletjes, voorlezen, tekenen, luisteren, zingen, bewegen en fantaseren. Dynamo heeft hiermee jarenlange ervaring en werkt met gekwalificeerde en betrokken pedagogisch medewerkers.

Wilt u meer weten over mogelijkheden voor uw kind? Neem contact op voor vragen of meer informatie.

VVE-programma

Iedere Dynamo-voorschool heeft een speciaal ingericht educatief VVE-programma. Het programma richt zich op meerdere ontwikkelingsgebieden tegelijk; taalontwikkeling, beginnende rekenvaardigheid, motorische ontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Kijk hier voor meer informatie over het VVE-programma van Dynamo.

Samen met de basisschool

De Dynamo-voorschool werkt nauw samen met de basisschool in dezelfde locatie of in de buurt. Daardoor gaat de peuter beter voorbereid naar de basisschool. De Dynamo-voorscholen in Amsterdam zijn 5 dagen per week open voor 5 uur per dag. De openingstijden variëren per locatie. Deze zijn afgestemd op de basisschool waarmee de voorschool samenwerkt. Bekijk hier de locaties van voorscholen in Amsterdam.

Kosten en vergoedingen

Ouders betalen voor de voorschool. Sinds 2018 geldt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage van de ouders. De hoogte van uw eigen bijdrage hangt af van uw inkomen. U kunt hiervoor een kinderopvangtoeslag aanvragen of u heeft recht op een vergoeding van de gemeente. Wilt u weten wat uw kosten zijn? Neem een kijkje op de pagina kosten en vergoedingen. Dynamo Peuters helpt u graag verder met het berekenen of de aanvraag van de toeslag.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op met Dynamo Peuters.

Meer informatie?

Klik hier voor de folder, het informatieboekje en de algemene voorwaarden.