INSCHRIJVEN?
[klik hier]

Peuterspeelzaal: spelen, leren en plezier maken

Als u op zoek bent naar een fijne en veilige opvang voor uw kind, maak dan eens kennis met Dynamo Peuters. Onze peuterspeelzaal biedt kinderen van 2 tot 4 jaar een plek om lekker te spelen, spelenderwijs te leren en plezier te maken. Met veel voorschoollocaties/kinderopvangen door heel Amsterdam bieden wij ook in uw buurt een peuterspeelzaal voor uw kind. Bekijk hier onze locaties.

Naar de peuterspeelzaal, voorschool of kinderopvang?

Het klinkt misschien wat verwarrend, al die verschillende termen, maar eigenlijk komen de betekenis van peuterspeelzaal, voorschool en kinderopvang op hetzelfde neer: een veilige en prettige plek waar uw kind plezier beleeft en waar u uw kind vol vertrouwen naartoe brengt. Wel zit er een specifiek verschil tussen de voorschool en de kinderopvang. Bij de voorschool ligt de focus namelijk niet alleen op de opvang van uw kind en op mogelijkheden om lekker te spelen, maar er wordt ook specifiek aandacht besteed aan spelenderwijs leren en ontwikkelen.

Spelenderwijs leren op de peuterspeelzaal

Spelenderwijs leren op de peuterspeelzaal

De voorschool is dus een peuterspeelzaal waar spelenderwijs leren centraal staat. De ontwikkeling van de motoriek, het cognitieve en het sociaal-emotionele vermogen van uw kind worden gestimuleerd door middel van spelen, bewegen, helpen, tekenen, tellen, zingen, praten, puzzelen en ontdekken. Uw kind vergroot op die manier zijn of haar zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. Een mooie en stevige basis voor het verdere leven van uw kind.

Wilt u meer weten of heeft u vragen over een peuterspeelzaal of voorschool van Dynamo Peuters? Neem gerust contact met ons op.

Educatief VVE-programma op de peuterspeelzaal

Ook voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van taalontwikkeling, is de voorschool van Dynamo Peuters een geschikte opvang. Voor peuters die wat meer moeite hebben met de taal biedt Dynamo namelijk een erkend VVE-programma (Voorschoolse- en Vroegschoolse Educatie). Een VVE-indicatie wordt meestal ‘voorgeschreven’ door het consultatiebureau als zij vaststellen dat extra ondersteuning op de voorschool wenselijk is voor het kind.

Het VVE-programma is er mede op gericht om kinderen op een speelse manier hun taalachterstand te laten inhalen. Uw kind ervaart niet alleen een leuke en leerzame tijd, maar gaat ook beter voorbereid naar de basisschool.

Educatief VVE-programma op de peuterspeelzaal

Veilig en professioneel pedagogisch beleid

Op de peuterspeelzalen van Dynamo Peuters werken hooggekwalificeerde pedagogisch medewerkers die ervoor zorgen dat uw kind zich veilig voelt in de groep. Zij stimuleren uw kind spelenderwijs en houden aan de hand van observaties de ontwikkelingsaspecten van uw kind in de gaten. Ook kunt u indien gewenst bij hen terecht met opvoedings- en ontwikkelingsgerelateerde vragen.

In ons informatieboekje kunt u meer lezen over het pedagogische beleid van Dynamo Peuters.

Ieder kind is welkom op onze peuterspeelzaal

Wilt u ook een fijne en veilige plek waar uw kind leert samenspelen met andere kinderen, zijn of haar ontwikkeling gestimuleerd wordt en waar het kind goed wordt voorbereid op de basisschool? Kom dan eens kijken op een voorschool of peuterspeelzaal van Dynamo Peuters. Met een groot aanbod voorschoollocaties door heel Amsterdam is er ook bij u in de buurt een geschikte locatie. Bel of mail ons gerust of vul het interesseformulier in. We maken graag kennis met u!