INSCHRIJVEN?
[klik hier]

Kinderopvang Amsterdam

Bent u op zoek naar een kinderopvang in Amsterdam? En is uw kind tussen de 2 en 4 jaar oud? Kies dan voor kinderopvang met een educatief programma waar spelen en leren hand in hand gaan. Een peuteropvang waar uw kind niet alleen plezier beleeft, maar ook wordt voorbereid op de basisschool. Dat wilt u toch ook voor uw kind?

Kinderopvang of voorschool, welke kiest u?

Kinderopvang is natuurlijk essentieel voor werkende ouders en voor niet-werkende ouders die wat tijd voor zichzelf kunnen gebruiken. Maar een voorschool biedt u dezelfde voordelen, alleen kiest u deze vorm van opvang specifiek vanwege de meerwaarde voor uw kind. Een voorschool is namelijk meer dan alleen een kinderopvang. Hier leren peuters samen spelen, beleven, ontdekken en zich ontwikkelen met behulp van een pedagogisch VVE-programma.

Goede start in het onderwijs

Hooggekwalificeerde en betrokken pedagogisch medewerkers leren uw peuter niet alleen dat samen spelen leuk is, maar stimuleren ook de motorische ontwikkeling, rekenvaardigheid, taalontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. De voorschool geeft uw kind een goede start in het onderwijs en staat klaar voor ouders met vragen over de ontwikkeling of opvoeding van hun kind.

Neem direct contact op om te bespreken wat een Dynamo-voorschool voor uw kind kan betekenen.

Waarom een Dynamo-voorschool?

Dynamo Peuters heeft verschillende voorschoollocaties in heel Amsterdam. Kinderen van 2 tot 4 jaar vinden hier een veilige en vertrouwde omgeving om te kunnen spelen en leren met kinderen uit de buurt. Kinderen krijgen de vrijheid om zich vanuit hun eigen belevingswereld te ontwikkelen. Er is volop aandacht en tijd voor taalspelletjes, tekenen, voorlezen, zingen, puzzelen, fantaseren, luisteren en bewegen. Ook gezonde voeding vinden wij belangrijk.
Dynamo Peuters is onderdeel van welzijnsorganisatie Dynamo en stimuleert volwassenen en kinderen tot meedoen. Door hen in hun kracht te zetten en talenten te ontwikkelen, maar ook door er voor elkaar te zijn. Dat begint al bij de kleinste Amsterdammers op een Dynamo-voorschool.

Verbonden aan de basisschool in Amsterdam

De Dynamo-voorscholen in Amsterdam zijn allemaal nauw verbonden aan de basisscholen. Zo wordt de overstap van de voorschool naar de basisschool laagdrempelig en gemakkelijker voor uw kind. Daarnaast geldt veelal dat uw kind voorrang krijgt om geplaatst te worden op de basisschool die gekoppeld is aan de voorschool.

Kosten en toeslagen

Ouders moeten voor elke kinderopvang of voorschool sinds 2018 een inkomensafhankelijke eigen bijdrage betalen. De hoogte van uw eigen bijdrage hangt af van uw inkomen. Wel kunt u een kinderopvangtoeslag aanvragen, of u heeft recht op een vergoeding van de gemeente. Bekijk de pagina kosten en vergoedingen voor meer informatie, hulp bij het berekenen van uw kosten of de aanvraag van de toeslag.

Wilt u meer weten over de voorscholen van Dynamo? Neem contact op met Dynamo Peuters, wij beantwoorden al uw vragen en helpen u graag bij het maken van de beste keuze voor uw kind.