INSCHRIJVEN?
[klik hier]

Kinderopvangtoeslag

Wanneer uw kinderen naar de opvang gaan kunt u, indien u daar recht op heeft, gebruik maken van kinderopvangtoeslag. De hoogte van deze toeslag voor kinderopvang is afhankelijk van meerdere factoren. In dit artikelen vertellen wij, Dynamo Peuters, u graag meer over kinderopvangtoeslag, de mogelijkheden, de kosten van kinderopvang en de instanties waarbij u subsidie kunt aanvragen.

Heeft u op dit moment al vragen of wilt u uw situatie graag persoonlijk bespreken met één van onze medewerkers? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Kinderopvangtoeslag

Waarom kinderopvangtoeslag?

Kinderopvangtoeslag is om meerdere redenen in het leven geroepen. Allereerst voor ouders die allebei werken en waarbij hun kind(eren) naar een geregistreerde kinderopvang gaan. Dit hoeft geen vaste baan te zijn, u kunt ook ZZP’er of ondernemer zijn. De overheid komt deze ouders graag tegemoet in de kosten voor de opvang van hun kind middels een subsidie. Zo wordt immers gestimuleerd dat (beide) ouders blijven werken wanneer zij kinderen hebben gekregen, en zo dus bijdragen aan de economie.

Het kan ook zijn dat u kinderopvangtoeslag krijgt omdat uw inkomen onder een bepaalde grens ligt óf omdat u geen werk heeft. Bijvoorbeeld als u een opleiding doet of een inburgeringscursus volgt.

Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst

De toeslag voor kinderopvang die u van de Belastingdienst krijgt is onder meer afhankelijk van de uren die u werkt, naar welke kinderopvang uw kind gaat en hoeveel uren hij/zij naar de opvang gaat. U kunt deze toeslag zelf aanvragen bij de Belastingdienst. Voor alle voorwaarden en regels omtrent de bijdrage van de Belastingdienst verwijzen wij u graag naar hun website.

Kinderopvangtoeslag van de gemeente Amsterdam

Ook de gemeente draagt in sommige gevallen bij aan de kosten voor kinderopvang. Bijvoorbeeld als u een bijstandsuitkering heeft, een parttime baan heeft, in een bepaald traject zit of een inburgeringscursus volgt en uw kind minimaal 2,5 jaar oud is. Zijn deze situaties op u van toepassing en wilt u uw kind graag naar de kinderopvang in Amsterdam sturen, lees dan hier hoe u de vergoeding waar u eventueel recht op heeft kunt aanvragen.

Waarom kinderopvangtoeslag?

Toeslag kinderopvang

Kortom: er zijn dus meerdere voorwaarden verbonden aan het verkrijgen van toeslag voor kinderopvang. Het aanvragen van deze toeslag gebeurt via de daarvoor bestemde instanties zoals de Belastingdienst en de gemeente. Mocht u hier hulp bij willen of heeft u vragen die u graag met Dynamo Peuters bespreekt, dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

Wat kost kinderopvang?

Nu u meer weet over de mogelijkheden wat betreft subsidies en toeslagen aanvragen is het ook handig om te weten wat de kinderopvang precies kost. Dit is afhankelijk van de soort kinderopvang waar uw voorkeur naar uitgaat. Op de voorscholen van Dynamo Peuters wordt in elk geval gewerkt met een vast uurtarief per locatie. Deze uurtarieven variëren van € 8,46 tot € 9,49 (tarieven 2021). Op onze pagina ‘Wat kost kinderopvang’ leest u hier meer over.

Toeslag kinderopvang

Over Dynamo Peuters

Dynamo Peuters biedt voorscholen door heel Amsterdam die zich expliciet richten op de ontwikkeling van uw kind. Op onze voorscholen kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met andere leeftijdsgenootjes, terwijl zij door de gecertificeerde pedagogisch medewerkers gestimuleerd worden om zich te ontwikkelen op gebieden als motoriek, sociaal-emotioneel vermogen, taalvaardigheid en rekenen. Ook is het mogelijk om een VVE-programma te volgen.

Wilt u meer weten over kinderopvangtoeslag of heeft u een specifieke vraag aan Dynamo Peuters? Neem dan gerust contact met ons op middels het interesseformulier.