INSCHRIJVEN?
[klik hier]

Uitbreiding kinderdagverblijf De Krekels

*Nieuw* Babygroep bij kinderdagverblijf De Krekels

In mei 2023 opende het eerste Dynamo-kinderdagverblijf in kindcentrum De Krekels, in de Rivierenbuurt, zijn deuren. Nieuw in 2024 is de uitbreiding van het kinderdagverblijf met een babygroep. Ouders kunnen dan al met kinderen vanaf tien weken oud bij het kinderdagverblijf terecht. Pedagogisch medewerkster Rosetta vertelt ons hier meer over.

Voorschool versus kinderdagverblijf

In kindcentrum De Krekels zitten sinds medio 2023 een voorschool en een kinderdagverblijf van Dynamo. Het verschil? De voorschool is er voor kinderen van twee tot vier jaar en is vijf dagen per week geopend voor 5 uur en 20 minuten per dag. Het is een plek waar kinderen in een veilige, vertrouwde omgeving spelenderwijs leren en ontdekken. Er is veel aandacht en tijd voor taalspelletjes, voorlezen, tekenen, luisteren, zingen, bewegen en fantaseren. Zelfstandigheid en zelfredzaamheid staan centraal, zo worden de kinderen dagelijks gestimuleerd om zelfstandig kleine taken binnen een vast dagprogramma uit te voeren. Een vast dagprogramma is voor de peuters belangrijk, door deze structuur leren ze te handelen en te plannen. Doordat er nauw wordt samengewerkt met de basisschool in dezelfde buurt gaat de peuter beter voorbereid naar de basisschool. Het kinderdagverblijf is in mei 2023 gestart voor kinderen van één tot vier jaar, per februari wordt dat uitgebreid naar nul tot vier jaar. Kinderen kunnen 11 uur per dag terecht om te spelen en te leren. Bij het kinderdagverblijf wordt rekening gehouden met het ritme van thuis. Zo heeft een dreumes een vast ritme van eten, slapen en wakker zijn. Het kinderdagverblijf is het hele jaar geopend, ook tijdens schoolvakanties (m.u.v. de week tussen Kerst en Oud&Nieuw).

Japie Krekel – dreumesgroep

In het kinderdagverblijf De Krekels zijn twee groepen. De eerste groep, Japie Krekel, is 1 mei 2023 gestart. In deze groep spelen de kinderen veel samen onder begeleiding van een pedagogisch medewerker. Pedagogisch medewerker Rosetta: “Er werken twee pedagogisch medewerkers per dag op de groep. Zelf werk ik hier als vaste invalmedewerker; ik werk al jaren bij Dynamo voorscholen. Het was even schakelen van een dagprogramma met peuters naar een ritme van een dreumes, maar ik vind het ontzettend leuk! De werkdagen zijn afwisselend, we hebben een leuk team en mijn kennis en ervaring van werken met kinderen komt ten goede van de dreumes.”   

Pinokkio – babygroep

De babygroep Pinokkio start in februari 2024. Het werken met baby’s is nieuw voor Dynamo. We hebben het afgelopen jaar onze kennis over baby’s vergroot en medewerkers gezocht met ervaring. “Ouders vroegen steeds vaker naar een groep vanaf nul jaar, vooral van ouders met een tweede kind. Hoe fijn is het, wanneer je zowel je baby als je peuter naar hetzelfde kinderdagverblijf kunt brengen?! Eenmaal gekozen voor een kinderdagverblijf veranderen ouders niet graag meer”, Rosetta vervolgt: “Met de komst van de babygroep ontzorgen wij ouders en geven hen meer flexibiliteit doordat we 11 uur per dag open zijn het hele jaar door. Een groot voordeel! Daarnaast proberen we zoveel mogelijk het ritme van thuis aan te houden met eten, slapen en verzorging.”

Nieuwe uitdaging

“Ik kijk ontzettend uit naar de start van de babygroep! Wat ik er leuk aan vind? Vooral de verzorging van de baby’s en het uitzoeken waar hun behoeften liggen, omdat ze nog niet kunnen praten.” Natuurlijk zijn de pedagogisch medewerkers ook in deze groep gericht op het stimuleren van de ontwikkeling van de kinderen. “Ik heb altijd al met kinderen gewerkt en ik heb me nog geen dag verveeld. Ik zie de babygroep als weer een nieuwe, mooie uitdaging, aangezien het nog opgezet moet worden. Ik heb er veel zin in!”, eindigt een enthousiaste Rosetta.

Houd de Dynamo Peuters website en social media in de gaten voor de officiële start van de babygroep.