interesse?
INSCHRIJVEN?
[klik hier]

Preschool Amsterdam

Spelenderwijs leren nog voordat uw kind naar de basisschool gaat? Die mogelijkheid vindt u op de preschool in Amsterdam van Dynamo Peuters. De preschool is de ideale manier om uw peuter te laten wennen aan de volgende stap in zijn of haar jonge leven. Lekker spelen met leeftijdsgenootjes, aandacht voor tekenen, tellen, zingen, praten, puzzelen en helpen; de preschool is voor elk kind een geweldige start.

Preschool, voorschool of peuterspeelzaal?

Wanneer u op zoek bent naar een plek om uw peuter naartoe te brengen zal u in aanraking komen met veel verschillende termen en mogelijkheden. U kunt kiezen voor de BSO, het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal, maar ook voor de preschool of voorschool. Het onderscheidend karakter van de preschool of voorschool zit hem in de voorbereiding op de basisschool. Op een preschool of voorschool wordt expliciet aandacht besteed aan de motorische, cognitieve en sociaal-emotionele vaardigheden van uw kind, die ervoor zorgen dat hij of zij een voortvarende start kan maken in het basisonderwijs.

Meer lezen over de preschool? Download dan het voorschool informatieboekje.

Preschool, voorschool of peuterspeelzaal?

Preschool met ervaren pedagogisch medewerkers

Waar u uiteindelijk ook voor kiest: het allerbelangrijkste is dat u uw kind met een gerust gevoel kunt achterlaten op een plek waar het veilig en plezierig is voor uw kind. Bij een preschool in Amsterdam van Dynamo Peuters zit u goed. De pedagogisch medewerkers die bij ons werkzaam zijn zetten zich vol overgave in voor de zorg en begeleiding van uw kind. Zij zijn deskundig opgeleid en bieden uw kind een veilige, prettige omgeving om te spelen en te leren.

Welke preschool Amsterdam kiest u?

Omdat we bij Dynamo Peuters als geen ander begrijpen dat u de voorkeur geeft aan een locatie bij u in de buurt, zijn onze prescholen verspreid over meerdere vestigingen door heel Amsterdam. Zo is er ook vlakbij uw huis een preschool te vinden waar u uw kind met een gerust hart naartoe kunt brengen. Bovendien werken de meeste prescholen nauw samen met basisscholen in de buurt. Heeft u een specifieke voorkeur voor een bepaalde basisschool, dan kunt u er in sommige gevallen dus voor kiezen om uw kind voorafgaand naar de daaraan gekoppelde preschool te sturen. Bekijk al onze locaties in Amsterdam.

VVE-programma op de preschool

Kinderen spelenderwijs stimuleren om zichzelf op diverse gebieden verder te ontwikkelen; dat is waar het om draait op de preschool in Amsterdam. Daarbij bestaat de mogelijkheid om een educatief en erkend VVE-programma te volgen. Het VVE-programma zorgt ervoor dat uw kind beter voorbereid naar de basisschool gaat en is speciaal ontwikkeld voor kinderen met (bijvoorbeeld) een taalachterstand. Op een speelse manier wordt er aandacht besteed aan dit leergebied, zodat uw kind zijn of haar achterstand kan inhalen alvorens het naar de basisschool gaat.

Welke preschool Amsterdam kiest u?

Kosten en vergoedingen van een preschool in Amsterdam

Als u besluit uw kind naar een preschool te brengen, dan bent u als ouder verplicht om een inkomensafhankelijke bijdrage te betalen. Deze bijdrage geldt sinds 2018 en de hoogte ervan is afhankelijk van uw inkomen. Uiteraard bestaan er mogelijkheden voor kinderopvangtoeslagen en vergoedingen van de Belastingdienst en de gemeente. Zo blijft de preschool betaalbaar voor iedereen. Op de pagina Kosten en vergoedingen leest u hier meer over.

Heeft u hulp nodig bij het berekenen of aanvragen van uw toeslag? Dynamo Peuters helpt u hier graag bij. Neem gerust contact met ons op.

Welkom op de preschool!

Zien we u binnenkort op één van onze prescholen in Amsterdam? Vul gerust alvast het interesseformulier in zodat we u verder kunnen helpen. We heten u en uw kind van harte welkom om lekker te komen spelen én leren op één van de preschool locaties van Dynamo Peuters!