interesse?
INSCHRIJVEN?
[klik hier]

Oppas Amsterdam

Wie al een tijdje op zoek is naar een betrouwbare, prettige oppas in Amsterdam weet dat er een ontzettend groot en veelzijdig aanbod bestaat. Kiest u voor de oppas aan huis, brengt u uw kind naar de peuterspeelzaal of is toch de buitenschoolse opvang het beste idee? Voor elke ouder die op zoek is naar een oppas in Amsterdam biedt Dynamo Peuters de oplossing: de voorschool.

De voorschool: méér dan een betrouwbare oppas alleen

In uw zoektocht naar een oppas in Amsterdam is er waarschijnlijk een aantal zaken die voor u van belang zijn: u wilt een veilige, gezonde en gelukkige manier van opgroeien voor uw kind en u wilt uw kind met een gerust hart kunnen achterlaten bij de oppas. Maar heeft u ook weleens stilgestaan bij de mogelijkheden voor de ontwikkeling van uw kind? Hoe fijn zou het zijn als uw kind in zijn of haar peutertijd spelenderwijs kan worden voorbereid op een voortvarende basisschooltijd die zal volgen?

Een voorschool is zo’n plek waar al deze voordelen samenkomen. Uw kind leert niet alleen hoe het is om te spelen met leeftijdsgenootjes, maar er wordt ook spelenderwijs aandacht besteed aan de motorische, cognitieve en sociale ontwikkeling van uw kind. Een geweldige ‘oppas’ en een onmisbare ervaring voor uw kind in één!

De voorschool: méér dan een betrouwbare oppas alleen

Waarom kiezen ouders voor een voorschool in plaats van een oppas in Amsterdam?

Laten we vooropstellen dat beide opties, zowel de oppas als de voorschool/kinderopvang, hun eigen voordelen en eigenschappen hebben. Het gaat erom dat uw kind op een veilige en prettige manier wordt opgevangen wanneer u gaat werken of andere activiteiten te doen heeft. En dat kan zowel met een vaste oppas als op een voorschool. Toch zijn er belangrijke verschillen waarop we u graag willen wijzen.

De voordelen van een voorschool

De voorschool, we zeiden het net al even, is een plek waar er expliciet aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van uw kind. Op de voorscholen van Dynamo Peuters werken alleen gecertificeerde pedagogisch medewerkers die uw kind op een deskundige manier stimuleren en begeleiden. Naast aandacht voor spelen wordt er ook gefocust op het leren omgaan met leeftijdsgenootjes en is er aandacht voor de motorische, cognitieve en sociale ontwikkeling van uw kind. Bovendien is er de mogelijkheid om uw kind optimaal voor te bereiden op de basisschool middels een erkend VVE-programma.

Wat is een VVE-programma?

Voor kinderen met een taalachterstand is er het VVE-programma in het leven geroepen. Dit programma zorgt ervoor dat uw kind zijn of haar taalachterstand kan bijspijkeren tijdens zijn of haar tijd op de voorschool. Het is een educatief programma (VVE staat voor Voorschoolse- en Vroegschoolse Educatie) dat wordt aangeboden door VVE-gecertificeerde pedagogisch medewerkers. Of uw kind een VVE-indicatie nodig heeft wordt beoordeeld door het consultatiebureau of het Ouder- en Kindcentrum. Mocht u hier meer over willen weten dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Ook is er op de website van de gemeente Amsterdam veel handige informatie te vinden.

De voordelen van een voorschool

Voorschool of oppas in Amsterdam: de kosten

In uw zoektocht naar een oppas voor uw kind zal u zich ongetwijfeld ook verdiept hebben in het onderwerp ‘kosten’. Wist u dat er voor de voorschool interessante toeslagen en vergoedingen bestaan? Zowel de Belastingdienst als de gemeente kan u bijstaan in de kosten voor een voorschool, indien u daar recht op heeft natuurlijk. Op de pagina Kosten en vergoedingen kunt u hier alvast meer over lezen.

Interesse in de voorschool van Dynamo Peuters?

Heeft de voorschool van Dynamo Peuters uw interesse gewekt en wilt u weten wat de mogelijkheden in uw omgeving zijn? Bekijk dan alvast al onze locaties in Amsterdam. Onze vestigingen zijn namelijk verspreid over de hele stad en zijn dus ook bij u in de buurt actief. Indien u nog vragen heeft, bijvoorbeeld over de verschillen tussen een voorschool en een ‘gewone’ oppas, dan staan wij u uiteraard graag te woord. Vul het interesseformulier in of bel naar 020 – 46 09 300.