INSCHRIJVEN?
[klik hier]

Oppas aan huis

Bent u op zoek naar een oppas aan huis voor uw kind(eren)? Waarschijnlijk is er voor u als ouder zijnde dan een aantal eisen waar de nieuwe oppas aan moet voldoen. In elk geval wilt u dat uw kind veilig, gezond en gelukkig kan opgroeien en dat u uw kind met een gerust hart bij de oppas kunt achterlaten. Het is inderdaad mogelijk om hiervoor op zoek te gaan naar een oppas aan huis, maar een voorschool is in de meeste gevallen een veel beter idee.

De Dynamo-voorschool in Amsterdam is een voorschool waar uw kind zichzelf spelenderwijs kan ontwikkelen. Hier is niet alleen aandacht voor een veilige en prettige omgeving voor uw kind, maar zorgen de pedagogisch medewerkers er ook voor dat uw kind leert omgaan met leeftijdsgenootjes. Er wordt spelenderwijs aandacht besteed aan de motorische, cognitieve en sociale ontwikkeling van uw kind, en dat in een veilige omgeving van hoge kwaliteit.

Kiezen tussen een oppas aan huis of een voorschool

Veel jonge ouders lopen tegen het dilemma aan: zoeken we een oppas aan huis of gaan we voor een voorschool of peuterzaal? Beide opties hebben zo hun eigen voordelen en eigenschappen. Het grootste verschil tussen een voorschool en een oppas aan huis is natuurlijk de locatie, maar daarnaast is er nog een aantal andere belangrijke eigenschappen van de voorschool die we graag voor u op een rij zetten, zodat u een helder beeld krijgt van de extra’s die een voorschool zoals Dynamo met zich meebrengt.

Kiezen tussen een oppas aan huis of een voorschool

Oppas gezocht

Een voorschool is een heel goed alternatief voor een oppas aan huis, omdat er op een voorschool:

  • alleen gecertificeerde pedagogisch medewerkers werken;
  • naast aandacht voor spelen ook gefocust wordt op de ontwikkeling van uw kind;
  • de mogelijkheid is voor uw kind om te leren omgaan met leeftijdsgenootjes;
  • een veilige en betrouwbare omgeving wordt gecreëerd waarin uw kind zich optimaal kan ontwikkelen;
  • de mogelijkheid is om uw kind via een speciaal VVE programma optimaal voor te bereiden op de basisschool;
  • aandacht is voor uw vragen omtrent de opvoeding van uw kind.

Meer informatie over de voorschool vindt u in het informatieboekje.

Wat is een VVE programma?

We noemden zojuist het VVE programma als één van de extra’s die een voorschool u – in tegenstelling tot een oppas aan huis – biedt. VVE staat voor Voorschoolse- en Vroegschoolse Educatie. Het VVE programma is een educatief programma dat speciaal is ingericht voor de voorschool. Kort gezegd is dit programma erop gericht om uw kind optimaal voorbereid naar de basisschool te kunnen laten gaan. In dit programma komen meerdere ontwikkelingsgebieden aan bod. Denk daarbij aan taalontwikkeling, beginnende rekenvaardigheid, motorische ontwikkeling en de ontwikkeling op sociaal-emotioneel gebied. Meestal wordt door het consultatiebureau of het Ouder- en Kindcentrum beoordeeld of het volgen van een VVE programma voor uw kind wenselijk is.

Kosten kinderopvang/voorschool

Net zoals de oppas aan huis brengt ook de voorschool kosten met zich mee. Wel is het zo dat uw eigen bijdrage afhankelijk is van uw inkomen. Iets waar de oppas aan huis logischerwijs geen rekening mee houdt. Als u uw kind naar de voorschool wilt brengen, kunt u hiervoor een kinderopvangtoeslag aanvragen. In sommige gevallen heeft u ook recht op een vergoeding van de gemeente. Wij helpen u graag verder met het berekenen of aanvragen van toeslagen. Voor meer informatie kunt u alvast kijken op de pagina ‘kosten en vergoedingen’. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor persoonlijke hulp.

Kosten kinderopvang voorschool

Meer informatie

Dynamo Peuters beantwoordt graag al uw vragen over de voorschool of het VVE programma. Schroom dan ook niet om contact met ons op te nemen. We staan u graag te woord!