interesse?
INSCHRIJVEN?
[klik hier]

Zomerscholen bij Dynamo

Dynamo is blij met de extra subsidieregeling van de overheid voor een inhaal- en ondersteuningsprogramma die het mogelijk maakt om tijdens de zomervakantie extra voorschoolse educatie aan te bieden.

Op 16 december 2020 moesten de voorscholen voor de tweede keer voor een aantal weken sluiten ten gevolge van de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het  het Covid-19 virus te vertragen. Hierdoor hebben onze kinderen niet volledig van het educatieve aanbod van de voorschool (VVE programma) kunnen profiteren. Zeker voor de kinderen voor wie de ondersteuning van de voorschool bij hun ontwikkeling belangrijk is voor een goede doorstroming naar de basisschool hebben door deze tijdelijke sluiting een verhoogd risico gelopen dat zij onvoldoende in hun ontwikkeling zijn geholpen.

Er zijn zes voorscholen subsidie die deze zomervakantie als zomerschool ingezet worden. De zomerscholen zijn verspreid over Westerpark, Buitenveldert, Rivierenbuurt en Oost.
In de zomerschool wordt in kleinere groepen dan gebruikelijk een gericht aanbod gegeven om de kinderen spelenderwijs te stimuleren in hun ontwikkeling. Onder andere met begrippen, taal en beginnend rekenen. Wij verwachten dat we de kinderen een extra impuls in hun ontwikkeling kunnen geven, die de gemiste weken door de sluiting begin dit jaar enigszins goed maken. Dit draagt bij aan het vergroten van hun ontwikkelkansen.

Bekijk hier de foto’s!

De zomerschool is bestemd voor kinderen van 2 tot 4 jaar met een voorschooladvies afgegeven door het OuderKindteam.