interesse?
INSCHRIJVEN?
[klik hier]

Veelgestelde vragen noodmaatregelen

Veelgestelde vragen en antwoorden voor ouders en aanvullende informatie naar aanleiding van de noodmaatregelen.

Mag mijn kind weer naar de opvang?

Het kabinet heeft bekend gemaakt dat de kinderopvang en basisscholen weer open mogen vanaf 11 mei 2020. Ook Dynamo opent de voorscholen vanaf deze datum. Wij vinden het heel fijn om de kinderen weer te mogen ontvangen en hopen u en uw kind(eren) na de meivakantie in goede gezondheid weer te zien.

Nu de voorscholen weer opengaan, is het nog steeds belangrijk dat iedereen zich aan bepaalde regels houdt, qua hygiëne en veiligheid. De regels en afspraken hierover worden samengevat in een protocol (link). Op korte termijn ontvangt u van ons informatie over deze maatregelen om weer veilig en verantwoord open te kunnen.

Op de website van de website van de Rijksoverheid vindt u hierover meer informatie.

Ik heb opvang nodig, waar kan ik terecht?

U kunt zich melden via peuters@dynamo-amsterdam.nl of bellen met de afdeling Planning en plaatsing 020 46 20 333. Indien u al gebruikmaakt van opvang bij Dynamo dan kunt u zich aanmelden via de pedagogisch medewerkers van de locatie van uw kind. We nemen dan contact met u op om te bespreken welke noodopvanglocatie voor u van toepassing is.

Graag wijzen wij u erop dat u kosteloos extra noodopvang kunt ontvangen, als u door uw cruciale werkzaamheden opvang nodig heeft. U kunt bij uw aanvraag voor noodopvang aangeven welke dagdelen u nodig heeft.

Compensatie van de eigen bijdrage

Alle ouders die normaal gesproken gebruik maken van kinderopvang en hun factuur ook nu volledig door blijven betalen krijgen compensatie van de eigen bijdrage. U heeft dus geen kosten over de periode van 16 maart tot 11 mei 2020. De meest recente informatie hierover vindt u ook op de site van de Brancheorganisatie Kinderopvang, Brancheverening maatschappelijke kinderopvang en BOinK.

Hoe en wanneer kunt u de compensatie verwachten?

Alle ouders van Dynamo hebben van ons een brief ontvangen met uitleg over de verschillende compensatieregelingen en wanneer u uw compensatie kunt verwachten. Indien u geen informatie heeft ontvangen, neemt u dan contact op met de afdeling planning en plaatsing 020 46 20 333 of via peuters@dynamo-amsterdam.nl

Moet ik toch mijn factuur betalen?

Ja, want alle ouders worden gecompenseerd voor de periode van 16 maart 2020 tot 11 mei 2020. Alleen ouders die de factuur blijven betalen krijgen compensatie voor de eigen bijdrage.

Daarom vragen wij van u:

  • Betaal de gehele factuur voor opvang zoals u dat altijd doet.
  • Pas niets aan bij de Belastingdienst voor uw kinderopvangtoeslag, zo houdt u uw recht op kinderopvangtoeslag en wordt deze doorbetaald. 
  • U hoeft dus in principe geen wijzigingen door te geven, tenzij bijvoorbeeld uw inkomen wijzigt. Geef dit dan wél door:

Wat betekent dit voor de betalingen? 

Aan het eind van de maand wordt het factuurbedrag automatisch afgeschreven of u maakt de factuur zoals gebruikelijk aan ons over. We begrijpen dat het voor u vreemd voelt om toch te betalen, terwijl u momenteel geen gebruik maakt van de opvang. Wij vragen u toch om de betalingen te blijven doen, zodat wij noodopvang kunnen bieden aan ouders uit de cruciale beroepsgroepen en in de toekomst ook voor uw kinderen. Daarom benadrukken we dat alle ouders recht hebben op een volledige compensatie.

Kan ik mijn contract tijdelijk stopzetten?

Tijdelijk stopzetten van een contract is helaas niet mogelijk. U kunt het contract opzeggen, maar daarna is er geen garantie dat het contract weer kan worden voortgezet. Omdat ouders de eigen bijdrage volledig terugkrijgen, is het niet nodig om het contract te onderbreken voor een periode. Hierdoor zou u ook toeslag mislopen. Indien u alsnog wilt opzeggen, geldt de gebruikelijke opzegtermijn.

Mijn inkomen loopt terug door de noodmaatregelen van de overheid, wat nu?

Voor ouders/ zelfstandigen is het advies; geef uw inkomenswijzigingen snel door aan de Belastingdienst. Dan wordt uw kinderopvangtoeslag verhoogd, de Belastingdienst kan dit binnen een maand regelen. Voor ouders met gemeentetoeslag is het advies; geef uw inkomenswijzigingen door aan de afdeling planning en plaatsing. Indien u vragen heeft over het betalen van de facturen, neemt u contact op met ons via peuters@dynamo-amsterdam.nl.