INSCHRIJVEN?
[klik hier]

Interesse vanuit de politiek voor de voorschool!

PvdA duo-raadslid Lian Heinhuis en Amel Namane (politiek medewerker PvdA) waren op 28 januari op werkbezoek bij voorschool Catharina van Dynamo. Ze wilden vanuit de praktijk te horen hoe het VVE-beleid (vroeg- en voorschoolse educatie) van de gemeente Amsterdam wordt ervaren.

De pedagogisch medewerker (HBO-er op de groep) heeft uitgelegd hoe de voorschool werkt. Verder is er uitgebreid gesproken met teamleider Farah en manager kinderopvang Marian over de ontwikkelingen en aandachtspunten in de voorschool. Een prettig gesprek waarin de betrokkenheid en kennis van Lian en Amel goed merkbaar was. Lian Heinhuis neemt de opgehaalde informatie mee naar het overleg van de PvdA fractie in Amsterdam.

Kinderen spelen en leren bij een Dynamovoorschool en gaan beter voorbereid naar de basisschool. De beeldvorming dat de voorschool er alleen is voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand is gelukkig aan het veranderen. Een voorschool biedt ieder kind extra ontwikkelmogelijkheden.
Er is gesproken over onder andere toename van de segregatie sinds de harmonisatie van de voorscholen met kinderopvang. Tweejarigen op de voorschool, de hoge deskundigheid van medewerkers en de benodigde scholing die medewerkers volgen om het juiste niveau te blijven bieden. Ook het spanningsveld rondom huisvesting, op meerdere plekken aanzienlijke stijging van huisvestingskosten, is besproken.

#Lianheinhuis #PvdA #dynamo #peuters #voorschool