INSCHRIJVEN?
[klik hier]

Dynamo Voorscholen, een inclusieve speel-en leerplek waar iedereen welkom is

Het pedagogisch beleidsplan van Dynamo Voorscholen voor de komende vier jaar werd geschreven in afstemming met pedagogisch medewerkers en ouders van de voorscholen. In een samenvatting, die Dynamo speciaal voor ouders maakte, worden de visie van Dynamo voorscholen en de 7 krachten beschreven.


Bij Dynamo voorscholen is ieder kind welkom, wij staan voor inclusiviteit en diversiteit. Dynamo’s pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat elk kind zich gezien en gehoord voelt, in een ontspannen sfeer van positiviteit, gezelligheid en vrolijkheid. De pedagogisch medewerkers kijken goed naar de kinderen, geven positieve aandacht met warmte en zonder oordeel en bieden begeleiding aangepast aan het niveau of behoefte van het kind. Hierdoor zijn ze in contact met kinderen, die zich begrepen voelen. Kinderen voelen zich de moeite waard, krijgen zelfvertrouwen en stromen soepel door naar het basisonderwijs.

Vanuit deze visie is het pedagogisch beleidsplan voor de komende vier jaar geschreven.
Om dit plan op papier te zetten, heeft Dynamo pedagogisch medewerkers, teamleiders, pedagogisch coaches, iedereen die betrokken is bij de voorscholen gevraagd om mee te denken. Dit document is niet van bovenaf opgelegd door managers, maar een gezamenlijke visie van alle collega’s. Vanuit alle afdelingen is veel nuttige input geleverd.
Speciaal voor ouders hebben is er een samenvatting van het plan gemaakt. In deze samenvatting kunnen ouders zicht krijgen op het aanbod bij de voorscholen, en wordt in 7 heldere punten uitgelegd wat de krachten van Dynamo voorscholen zijn die worden ingezet om kinderen te ondersteunen bij hun ontwikkeling.Over Dynamo voorscholen

Een voorschool is kinderopvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar waar kinderen spelend leren met een educatief programma om een kansrijke start op de basisschool te bevorderen. Bij Dynamo zijn alle kinderen en hun ouders welkom. Wij zijn maatschappelijk betrokken en sociaal bevlogen. We willen met de voorscholen kinderen gelijke kansen bieden en voorbereiden op de basisschool. Dynamo vindt een goede afspiegeling van de maatschappij belangrijk in de samenstelling van de groep kinderen en de medewerkers. Wij streven naar een gemengde samenstelling betreft afkomst, cultuur, geloofsovertuiging en geslacht. Deze diversiteit op de voorschool draagt bij aan een kansrijke ontwikkelomgeving voor kinderen.

Lees hier de samenvatting van het plan en onze 7 krachten.

dynamopeuters.nl/