INSCHRIJVEN?
[klik hier]

Kosten kinderopvang

Het is sinds 2018 niet meer mogelijk om uw kind naar een gratis kinderopvang of voorschool te brengen. Sindsdien is het voor ouders namelijk verplicht om een inkomensafhankelijke bijdrage te betalen. Desondanks komt u er qua kosten voor de kinderopvang gelukkig niet alleen voor te staan: doordat u kinderopvangtoeslag, gemeentelijke toeslag en extra toeslag voor lage inkomens kunt aanvragen blijven de kosten voor kinderopvang binnen de perken.

Uw ouderbijdrage voor de kinderopvang

Wat de bijdrage is die u voor de opvang van uw kind dient te betalen, is afhankelijk van verschillende factoren. De Belastingdienst en de gemeente betalen in veel gevallen met u mee. Hieronder leest u in welke gevallen u wordt bijgestaan.

Kinderopvangtoeslag

De kinderopvangtoeslag is er voor situaties waarbij beide ouders werken of een opleiding, cursus of traject volgen dat tot werk leidt. De kinderopvangtoeslag wordt uitgekeerd door de Belastingdienst en verschilt in hoogte. Hier vindt u meer informatie over de hoogte van de kinderopvangtoeslag, de bijbehorende voorwaarden en het aanvragen ervan. Het aanvragen van de kinderopvangtoeslag doet u op toeslagen.nl.

Kinderopvangtoeslag

Gemeentelijke toeslag

Wanneer u geen recht heeft op kinderopvangtoeslag komt u in aanmerking voor een gemeentelijke toeslag. Om deze toeslag van de gemeente te ontvangen moet uw kind 2,5 jaar oud zijn. Uw kind kan al wel vanaf zijn of haar tweede jaar op de voorschool terecht, maar de vergoeding begint pas wanneer uw kind 2,5 jaar wordt. Bovendien wordt er tot maximaal 15 uur per week vergoed door de gemeente. Uw kind kan meer dan 15 uur per week naar de opvang, maar de extra uren zijn dan voor eigen rekening. Mocht u recht hebben op gemeentelijke toeslag dan hoeft u hier zelf niets voor te doen. Deze toeslag wordt namelijk rechtstreeks via de voorschool geregeld.

Extra toeslag voor lage inkomens

De scholierenvergoeding die de gemeente biedt aan ouders met lage inkomens is beschikbaar voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar oud. U kunt de toeslag aanvragen via de website van de gemeente.

Verschil tussen kinderopvang en voorschool

Dynamo Peuters biedt meer dan een kinderopvang alleen. Op onze voorscholen, verspreid door heel Amsterdam (bekijk hier onze locaties), bieden wij peuters van twee tot vier jaar een optimale voorbereiding op hun basisschooltijd. Spelenderwijs leren peuters op de voorschool samen te spelen met andere kindjes en hoe zij voor zichzelf opkomen. Ook maken zij een begin met lezen en schrijven en wordt er aandacht besteed aan taal, rekenen, zingen en bewegen. Lees hier meer over de Dynamo Peuters voorschool.

Zoals gezegd bestaan er sinds 2018 geen gratis voorscholen en kinderopvangen meer. Gelukkig hoeft u als ouder niet alleen op te draaien voor de kosten. Indien u hulp nodig heeft bij het aanvragen van toeslagen of het berekenen van het bedrag waar u recht op heeft, dan helpen wij u graag verder. Neem gerust contact met ons op.

Verschil tussen kinderopvang en voorschool

Ieder kind is welkom bij Dynamo Peuters

Op de voorscholen van Dynamo Peuters worden speciale VVE-programma’s aangeboden voor kinderen met een taalachterstand. Echter zijn ook kinderen die geen VVE-indicatie hebben gewoon welkom op onze voorschool. Het spelenderwijs leren en ontwikkelen van cognitieve, motorische en sociale vaardigheden is immers voor elk kind een verrijking.

Bereken welke kosten u kwijt bent aan kinderopvang

Bent u geïnteresseerd in een Dynamo Peuters voorschool en wilt u weten welke kosten in uw situatie van toepassing zijn? Dit kunt u berekenen middels de proefberekening van de gemeente. Daarbij is het belangrijk om te weten dat de voorscholen van Dynamo een vast uurtarief rekenen, waarbij de hoogte afhankelijk is van de gekozen locatie. De uurtarieven verschillen van € 7,70 tot € 8,30. Hierbij inbegrepen zitten broodmaaltijden, vers fruit, gezonde tussendoortjes, drinken en luiers.

Wilt u meer weten over het tarief? Vraag dan meer informatie aan bij Dynamo Peuters. We helpen u graag verder.

Bereken welke kosten u kwijt bent aan kinderopvang