interesse?
INSCHRIJVEN?
[klik hier]

Kindercentrum Amsterdam

Binnen de kinderopvang bestaan vandaag de dag allerlei soorten en vormen: de alom bekende peuterspeelzaal, de crèche, de buitenschoolse opvang en wellicht heeft u ook al weleens gehoord van de voorschool. Aan dit rijtje kan ook de term kindercentrum worden toegevoegd. Dit is eigenlijk een verzamelnaam voor voorzieningen waar kinderopvang plaatsvindt.

Bent u op zoek naar een kindercentrum in Amsterdam voor uw kind? Dan is het verstandig dat u zich goed verdiept in de mogelijkheden die er zijn. Met dit artikel helpen we u graag op weg.

Kindercentrum Amsterdam

Wat is een kindercentrum?

Allereerst een wat uitgebreidere definitie van een kindercentrum. Een kindercentrum is een voorziening waar kinderopvang plaatsvindt. Dit is iets anders dan gastouderopvang of een oppas aan huis. In het kindercentrum is sprake van dagopvang of buitenschoolse opvang; twee verschillende vormen van kinderopvang. Het is ook mogelijk dat deze beide vormen van kinderopvang worden aangeboden op dezelfde locatie. Alsnog wordt dan gesproken van twee kindercentra.

Waar het om gaat is dat u weet wat de mogelijkheden zijn qua kinderopvang in Amsterdam voor uw kind. Om het wat overzichtelijker te maken vindt u hieronder de diverse mogelijkheden op een rij:

Op het eerste gezicht bestaan er, afgezien van de locaties, weinig verschillen tussen deze vormen van kinderopvang. Er zijn echter wel degelijk verschillen te vinden als we dieper inzoomen op de focus van deze verschillende vormen van kinderopvang. Het meest opvallend is de expliciete focus van de voorschool of de preschool op de ontwikkeling van uw kind, zodat hij of zij met een optimale voorbereiding naar de basisschool kan.

Wat is een kindercentrum?

Spelenderwijs leren op de voorschool

Die focus van de voorschool lichten we graag nader aan u toe. De voorschool – de naam doet het al vermoeden – is een plek waar uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de basisschool. Terwijl er alle tijd is om lekker te spelen en leeftijdsgenootjes te leren kennen, wordt er tegelijkertijd gefocust op bepaalde ontwikkelgebieden van uw kind. Denk daarbij aan het cognitieve vermogen, de motoriek en de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Door middel van spelen, bewegen, tekenen, helpen, puzzelen, zingen, ontdekken en praten wordt uw kind gestimuleerd om zichzelf spelenderwijs te ontwikkelen. Op die manier vergroot uw kind zijn of haar eigen zelfredzaamheid en zelfvertrouwen.

Kindercentrum Amsterdam: de locaties

Dynamo Peuters heeft voorscholen verspreid door heel Amsterdam. U zou deze voorscholen dus kunnen zien als een kindercentrum in Amsterdam met nét dat beetje extra voor uw kind. Het mooie is dat wij met onze diverse locaties ook altijd bij u in de buurt zijn. Van Oost tot West en van Centrum tot Buitenveldert; check al onze locaties en ontdek waar we bij u in de buurt gevestigd zijn.

Spelenderwijs leren op de voorschool

Het pedagogisch beleid op de voorschool van Dynamo Peuters

Voor welke vorm van kinderopvang u uiteindelijk ook kiest; waar het om gaat is dat uw kind een veilige en prettige plek geboden wordt waar hij of zij zich optimaal kan ontwikkelen en spelenderwijs gestimuleerd wordt. Een plek waar het plezierig is voor uw kind en waar pedagogisch medewerkers werkzaam zijn die zich vol overgave inzetten voor de zorg en begeleiding van uw kind.

Dit zijn stuk voor stuk belangrijke waarden in het pedagogisch beleid van Dynamo Peuters. Wilt u meer weten over ons pedagogisch beleid, dan kunt u ons pedagogisch beleidsplan inzien. Al onze pedagogisch medewerkers zijn deskundig opgeleid en kunnen uw kind bovendien begeleiden als er een VVE-indicatie is afgegeven. Zij zijn namelijk bevoegd om een VVE-programma aan te bieden aan kinderen met bijvoorbeeld een taalachterstand.

Wilt u hier meer over weten of heeft u specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op.