interesse?
INSCHRIJVEN?
[klik hier]

Gastouder Amsterdam

In uw zoektocht naar een geschikte opvang voor uw kind of kinderen is het u als ouder ongetwijfeld opgevallen dat er een enorm aanbod aan verschillende manieren van kinderopvang bestaat. Zo is er de oppas aan huis, de nanny, de BSO, de gastouder en ga zo maar door. Overweegt u om voor een gastouder in Amsterdam of één van de andere genoemde opties te kiezen voor de opvang van uw kind? Dan laten wij u graag kennismaken met een ander alternatief: de voorschool.

Gastouder Amsterdam

Gastouder of voorschool?

In de zoektocht naar een geschikte manier van kinderopvang is het het belangrijkst dat uw kind veilig, gezond en gelukkig kan opgroeien. Laten we dat vooropstellen. U wilt uw kind met een gerust hart kunnen achterlaten bij degene die op dat moment de zorgen voor hem of haar overneemt. Een gastouder, oppas aan huis of nanny kan u absoluut die basisprincipes bieden. Echter is een voorschool in veel gevallen een beter idee. Hier zijn diverse redenen voor die we in dit artikel graag aan u toelichten.

Allereerst vindt u alle basisprincipes die u zoekt voor de opvang van uw kind uiteraard ook terug op de voorschool. De voorschool is altijd in de buurt (onze locaties zijn verspreid door heel Amsterdam), er werken gecertificeerde pedagogisch medewerkers en uw kind kan er veilig en in een prettige omgeving spelen en kennismaken met andere leeftijdsgenootjes. Het verschil zit in de extra aandacht die de Dynamo Peuters-voorschool heeft voor belangrijke ontwikkelingsgebieden. Doordat wij kinderen spelenderwijs stimuleren om zichzelf te ontwikkelen op diverse gebieden beginnen de kinderen straks beter voorbereid aan hun basisschooltijd. Zij leggen op de voorschool een basis waar zij hun leven lang profijt van kunnen hebben.

Meer over de specifieke voordelen waarmee de voorschool zich onderscheidt van opvang door een nanny of gastouder in Amsterdam, leest u hieronder.

Gastouder of voorschool?

Voor- en vroegschoolse educatie

De voorschool – de naam zegt het eigenlijk al – is de ultieme voorbereiding op de basisschool. Er wordt gespeeld, gelezen, gedanst, bewogen, getekend, geluisterd, gezongen en gefantaseerd, alles met het oog op de optimale ontwikkeling van uw peuter. De gekwalificeerde en betrokken pedagogisch medewerkers zorgen voor een speelse stimulering van uw peuter en laten uw kind zelf op ontdekkingstocht gaan.

Bovendien is er voor de peuters met een VVE-indicatie de mogelijkheid om een speciaal VVE-programma te volgen op de voorschool. In dit programma wordt bijvoorbeeld expliciet aandacht besteed aan de taalontwikkeling van het kind. Wanneer er door het consultatiebureau of het Ouder- en Kindcentrum wordt geconstateerd dat extra begeleiding op dit gebied gewenst is, ontvangt uw kind een dergelijke indicatie en kunt u hiermee terecht bij één van de Dynamo Peuters-voorscholen.

Voordelen voorschool ten opzichte van gastouder op een rijtje

Om het voor u wat overzichtelijker te maken zetten we de extra componenten die u op de voorschool geboden worden nog even op een rijtje:

  • Op de voorschool werken alleen gecertificeerde pedagogisch medewerkers;
  • Op de voorschool leert uw kind omgaan met leeftijdsgenootjes;
  • De voorschool biedt een veilige en betrouwbare omgeving voor optimale ontwikkeling van uw kind;
  • Het is mogelijk om een speciaal VVE-programma te volgen;
  • Er is niet alleen aandacht voor spelen, maar ook voor de ontwikkeling van uw kind op specifieke gebieden;
  • Op de voorschool kunt u terecht met al uw vragen omtrent de opvoeding van uw kind.
Voor- en vroegschoolse educatie

Meer informatie

Wilt u meer weten over de voorscholen van Dynamo Peuters, bijvoorbeeld over ons pedagogisch beleid of over de kosten? We verwijzen u graag alvast naar de pagina ‘kosten en vergoedingen’. Ook kunt u ons informatieboekje downloaden. Heeft u interesse in één van onze locaties en wilt u graag eens komen kennismaken? Ook dat is uiteraard mogelijk. Vult u gerust het interesseformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.