interesse?
INSCHRIJVEN?
[klik hier]

Crèche Amsterdam

Van kinderdagverblijf tot preschool en van BSO tot oppas aan huis: voor ouders die op zoek zijn naar geschikte mogelijkheden voor de opvang van hun kind bestaan uiteenlopende oplossingen. Ook de crèche is één van die opties. Een geschikte crèche in Amsterdam vinden is best een opgave, gezien het grote en gevarieerde aanbod dat er is.

En dan zijn er ook nog de voorscholen van Dynamo Peuters. De voorschool is eigenlijk – net als de crèche – een opvanglocatie voor jonge kinderen waar zij heerlijk kunnen spelen en kennis kunnen maken met andere leeftijdsgenootjes. Er bestaan echter wel een paar belangrijke verschillen tussen de crèche en de voorschool. Die leggen we in dit artikel graag aan u uit.

Crèche Amsterdam

De voorschool: meer dan een gewone crèche

De voorschool kunt u zien als een alternatief voor de crèche. Op de crèche draait het vooral om een veilige en prettige opvanglocatie voor uw kind en dat is op de voorschool natuurlijk niet anders. Wel zijn er extra voordelen verbonden aan de voorschool die u op de crèche in Amsterdam meestal niet hebt.

Allereerst richt de voorschool zich, naast het creëren van een veilige en prettige omgeving voor uw kind, expliciet op de ontwikkeling van uw kind. Spelenderwijs leren en ontdekken staat centraal op de voorscholen van Dynamo Peuters, die bovendien door heel Amsterdam te vinden zijn. Vanwege die speciale focus op de ontwikkeling van uw kind is de voorschool de ideale plek voor uw kind om zich optimaal voor te bereiden op zijn of haar basisschooltijd. Uiteraard op een manier die past bij de behoeften en talenten van uw kind.

Spelenderwijs leren

Onder meer het motorische vermogen en het cognitieve vermogen van uw kind worden op de voorschool gestimuleerd. Daarnaast is er aandacht voor de sociale ontwikkeling van uw kind en wordt hij of zij gestimuleerd om samen met leeftijdsgenootjes te leren spelen. Deze interesse van het kind in andere kindjes ontstaat vanaf het tweede levensjaar. Kinderen van twee tot vier jaar zijn welkom op de voorschool.

De voorschool: meer dan een gewone crèche

VVE-programma volgen

De voorschool richt zich dus op de ontwikkeling van uw kind, zodat hij of zij straks optimaal voorbereid op de basisschool kan beginnen. Daarbij past ook het aanbieden van een VVE-programma. Dit is dan ook een belangrijk onderdeel van de Dynamo Peuters voorscholen.

Het VVE-programma (VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie) is bedoeld voor kinderen met bijvoorbeeld een taalachterstand, die een VVE-indicatie hebben gekregen van het consultatiebureau of het Ouder- en Kindcentrum. Voor deze kinderen is het wenselijk dat zij extra ondersteuning krijgen op een bepaald ontwikkelingsgebied. Om kinderen deze ondersteuning te kunnen bieden bestaan er speciale VVE-programma’s die op de voorscholen van Dynamo Peuters kunnen worden gevolgd. Uiteraard zijn de pedagogisch medewerkers die bij Dynamo Peuters werkzaam zijn bevoegd om kinderen met een VVE-indicatie te begeleiden en ondersteunen.

VVE-programma volgen

Kosten en vergoedingen

Uiteraard wilt u ook weten hoe het zit met de kosten op de voorschool. Sinds 2018 zijn voorscholen verplicht om een inkomensafhankelijke eigen bijdrage van de ouders te rekenen. Er bestaan echter ook mogelijkheden vanuit de gemeente en de Belastingdienst om u financieel te ondersteunen. U kunt hier aanspraak op maken indien u hier recht op heeft. Voor meer informatie over deze toeslagen verwijzen we u graag naar de website van de Belastingdienst.

Bij Dynamo Peuters kunt u in elk geval rekenen op een locatie-afhankelijk uurtarief tussen de € 7,70 en € 8,30. Hierbij inbegrepen zitten broodmaaltijden, vers fruit, gezonde tussendoortjes, drinken en luiers.

De crèche, een nanny of toch de voorschool?

Wij begrijpen dat het voor u als ouder best lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Het gaat immers om uw kind, u wenst een veilige en prettige plek voor hem of haar, het liefst ook nog een beetje in de buurt van uw huis of werkplek. Bij Dynamo Peuters snappen we dat. We nodigen u daarom graag uit om eens kennis te maken op één van onze locaties, zodat u met al uw vragen bij ons terecht kunt en een goed beeld kunt krijgen van de mogelijkheden op onze voorscholen. Vult u gerust het interesseformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.